Webmaster Aad

Aad 'arcengel' Engelfriet

Aad 'arcengel' Engelfriet

Aad Engelfriet, Rotterdammer (1950), woonachtig in Z.O. Brabant, maakte zijn 1e geschiedeniswerkstuk als kleuter, een tekening met als titel Brandend Hongarije (1956). Sindsdien is deze fascinatie voor geschiedenis nooit meer weggegaan. Op 5-12-1998 kreeg Aad een website cadeau en is nu webmaster van deze grootste Nederlandstalige geschiedenis website met per maand 200.000 unieke bezoekers. Aad is ook een fervent reiziger. Na een van zijn China reizen werd ook het IVOR reisleider certificaat behaald.

De combinatie historisch publicist/reisleider bracht Aad Engelfriet ook in contact met musea, archieven, uitgeverijen, opleidingsinstituten, touroperators en gerenommeerde dagtochten bureau’s.

Aad Engelfriet is een erkend specialist v.w.b. de Nederlandse geschiedenis en de koloniën. Ook de Europese geschiedenis (Groot-Brittannië, Duitsland, België etc) kent voor Aad Engelfriet niet veel geheimen. Studies van Aad Engelfriet over bijv. Atjeh, Schotland, Rotterdam worden door velen gebruikt als referentiemateriaal.

Mensen mailen: het lezen van Aad’s verhalen gaat ten koste van onze nachtrust. Tijdens lezingen of rondleidingen wordt verzucht: we hadden Aad vroeger als geschiedenisleraar moeten hebben!

Overige reacties:

 • Een genot om door iemand begeleid te worden met zoveel parate kennis
 • Een ware lust om te lezen daar U de geschiedenis op een zeer humor- en kleurvolle (oude prenten) wijze uit de doeken doet. Mijn dank, waardering en respect hiervoor en ik ga er dan ook eens goed voor zitten straks, daar ik al snel begrepen heb dat Uw site een vogelvluchtig bezoek onwaardig is.
 • Iemand met een zeer goede kennis van allerlei onderwerpen, goede contactuele eigenschappen en brengt zijn verhaal op een plezierige en boeiende wijze. Aad Engelfriet is een man met charisma….
 • Aad Engelfriet, wordt door ons zeer gewaardeerd, een wandelende encyclopedie, uitstekend presentator en een zeer aimabel mens
 • Onze reisleider, Aad Engelfriet, deed het geweldig, alles op korrekte wijze met veel begrip voor ons ouderen. Hoop dat je nog veel mensen kunt helpen aan zo’n fijne vakantie.
 • Aad Engelfriet is een gids die alles tot in de puntjes had voorbereid. We kwamen thuis met heel veel verhalen, herinneringen en foto’s!
 • Als ik Aad Engelfriet was, was ik allang overspannen, maar hij is de rust zelve. Dus bij deze wil ik hem een hele grote pluim geven.
 • Aad Engelfriet als gids weet je meteen te boeien met van die schitterende openingszinnen. Bij een vraag schakelt hij moeiteloos over, hij noemt dit dan even een ander klepje open doen.

Responses

 1. het “kleine beginnetje” is al lekker GROOT en gezellig om te lezen: daar gaat mijn slaap weer …..

  proficiat, Aad!!!

 2. Heel leuk Aad, ga zo door. We zijn trots op je, Lenie

 3. Ziet er goed uit Aad!
  Jeffrey

 4. Hey Aad! Sinds Mei ben ik mijn eigen website begonnen:
  http://www.limix.nl Ik hoor graag wat je ervan vind!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: